Welkom op onze blog..

Veel leesplezier!

blog image

5 Manieren om je Videomarketing succesvol te maken!

December 10, 20229 min read

5 Manieren om Videomarketing succesvol in te zetten voor je bedrijf!

Of je nu zelfstandig ondernemer bent of een groter bedrijf runt. Jij wil zichtbaar zijn! En hoe doen we dat in 2022? Met video natuurlijk 👊 En toch zijn er nog steeds bedrijven en ondernemers die hier niets of nog té weinig mee doen.

We zien té vaak dat bedrijven één keer een professionele bedrijfsvideo laten maken, deze posten op hun website of Youtube en het daarna voor gezien houden. 💨

Haal daar nu jou voordeel uit! Zodat jij in de zoekresultaten wint van je concurrent. In deze blog delen wij 5 manieren, hoe jij per direct kunt starten met videomarketing.

Inhoud

  • Waarom is het inzetten van video's zo krachtig?

  • Voeg video's toe aan je landingspagina's (Manier 1)

  • Wek vertrouwen doormiddel van testimonial video's (Manier 2)

  • Video's gericht op SEO (Manier 3)

  • Overdeliveren met video (Manier 4)

  • Video's op social media (Manier 5)

Maar eerst... waarom is het inzetten van video zo krachtig?

  1. Video's zijn scrollstoppers 📱
    Misschien merk je het zelf ook, wanneer je op je tijdlijn of tijdens het lezen van een blog een video ziet. Stop je met scrollen. Want de meeste mensen geven hedendaags de voorkeur aan video over tekst. Een bijkomend voordeel is, dat video’s je ook veel meer bijblijven dan tekst en afbeeldingen. Goed voor de lange termijn dus!

  2. Video's voegen een persoonlijke touch toe aan je merk ✨
    Wanneer jij iemand langere tijd volgt op YouTube of meerdere video’s van een persoon hebt gezien, dan krijg je een beetje het gevoel alsof je diegene kent. En dat is super krachtig! Want we weten allemaal dat mensen het liefst zaken doen met mensen. 

  3. Video's verbeteren je online zichtbaarheid 🔎
    Video’s kunnen jou helpen om beter te ranken in Google. Mits je het goed aanpakt natuurlijk!

“Ik ben sneller geneigd een aankoop te doen, als er ook een video op de landingspagina bij het product staat.''

- Lisa

videomarketing video op productpagina

Bron: https://www.na-kd.com/nl

Voeg video's toe aan je landingspagina's (Manier 1)

Omdat er online zoveel video’s beschikbaar zijn, verwachten klanten steeds vaker een video te zien, wanneer ze een product bekijken. Als ik online kleding aan het shoppen bent, verwacht ik gewoon dat er een video bij zit. En als er een video bijzit merk ik dat ik sneller geneigd ben om een aankoop te doen, dan wanneer er geen video bijzit. Dat komt omdat je met een video en beter beeld krijgt van een product dan met alleen tekst en een foto. 

Daarom is het belangrijk om landingspagina’s te voorzien van video’s, als je wil dat iemand tot actie overgaat. En dat kan van alles zijn. Het kopen van een product of het downloaden van een e-book. Het toevoegen van een video aan jouw landingspagina vergroot die kans! Uit videomarketing statistieken blijkt namelijk dat mensen 4 keer eerder geneigd zijn om iets te kopen of aan te klikken als je video gebruikt op je pagina. 

Bijkomend voordeel! Een video op je landingspagina verhoogt de bezoekerstijd, als zij die video bekijken. En dat is natuurlijk weer super waardevol voor je SEO. 

Hoe kun jij hiermee aan de slag? 

✅ Maak een korte video van 1-minuut waarin je vertelt waarom mensen jouw e-book moeten downloaden of wat voor informatie ze kunnen verwachten in het boek.

✅ Geef een korte sfeerimpressie van jouw product.

✅ Plaats een testimonial video. En dat brengt ons ook gelijk bij de volgende manier!

videomarketing tip testimonial video

Bron: https://www.swimm.nl

Wek vertrouwen door middel van testimonial video's (Manier 2)

Voor een klant van mij maak ik regelmatig testimonial video’s. Ik geloof zelf heel erg in de kracht van dit soort video’s omdat je iemand anders laat vertellen waarom ze jouw product moeten kopen of jouw dienst moeten afnemen. En dat wekt natuurlijk 1000x meer vertrouwen dan wanneer je zelf vertelt dat jouw product zo fantastisch is. Een goede testimonial video zorgt dus voor vertrouwen en potentiële klanten zullen zich herkennen in wat de klant vertelt. Wat eventuele twijfel kan wegnemen.

Natuurlijk kun je ook geschreven testimonials inzetten, maar de kracht van video is juist het overbrengen van emotie. Video’s blijven veel meer hangen en daarom zou ik altijd testimonials in videovorm verkiezen boven geschreven testimonials. Die komen gewoon veel meer binnen! En als je iemand het ziet zeggen, dan weet je zeker dat het echt is. 

Zo kun je nog meer uit je testimonial video's halen 👇

Voor mijn klant maak ik meestal één langere testimonial video. En vervolgens knip ik daar interessante quotes uit, waar ik dan weer een korte reel van maak voor op social media. Zo kun je één video op meerdere manieren inzetten. Dit zie je YouTubers ook vaak doen. Bijvoorbeeld bij podcasts. Het is super waardevol om die op te splitsen en interessante fragmenten te delen om daarmee meer kijkers naar je primaire video te krijgen. Dit kun je ook doen als je iemand bent die webinars geeft. ❗️Vergeet dan niet om deze clips te ondertitelen voor social media.

videomarketing tip video's om hoger te ranken in google

Video's gericht op SEO (Manier 3)

Video wordt steeds belangrijker als middel om hoger te ranken. Een manier om dat te doen is doormiddel van uitlegvideo’s op YouTube. YouTube is naast Google de grootste zoekmachine en YouTube video’s komen vaak bovenaan in google zoekresultaten wanneer een Google zoekopdracht qua onderwerp aansluit bij de video. Als je dit nog niet gedaan hebt, maak een YouTube kanaal aan! Als jij weet welke vragen jouw doelgroep heeft, kun jij hierop inspelen met video. Op dezelfde manier als hoe jij dit nu misschien al doet met blogs. Doe eens een zoekwoordenonderzoek of besteed dit uit en ga video’s pompen over die onderwerpen. En dit hoeven geen super lange of ingewikkelde video’s te zijn. 

Wat je daarmee creëert is evergreen content! Oftewel content die altijd relevant blijft. En dat is ook het fijne aan YouTube. In tegenstelling tot social media zal deze content views blijven pakken i.p.v. dat het naar de onderkant van je feed verplaatst. 

Wil je hiermee aan de slag? Neem dan deze tips mee:

✅ Behandel onderwerpen waar men online naar opzoek is

✅ Neem zoektermen op een natuurlijke manier op in de titel van de video en de tags

✅ Gebruik een opvallende thumbnail 

✅ Neem een call to action op aan het einde van de video

✅ Neem de video op in passende blogs / landingpagina’s

videomarketing tip support video's

Overdeliveren met video (Manier 4)

Wat doe jij op dit moment om klantenloyaliteit te creëren? Dus nadat klanten iets bij je hebben gekocht. Je wil natuurlijk dat je klanten blij zijn met hetgeen wat ze kopen, dat ze klantloyaliteit ontwikkelen en enthousiast over jou of jouw onderneming gaan praten. Misschien wil je dat ze nog iets bij je kopen. Bij veel bedrijven stopt de videomarketingstrategie hier al. Terwijl het juist ook in deze fase van jouw marketing funnel belangrijk is om video’s voor te schotelen!

Denk aan supportvideo’s. Voor een klant van ons hebben we een online onderhoudsgids en een softwaregids gemaakt die klanten krijgen nadat ze een zwembad gekocht hebben. En natuurlijk bestaan deze handleidingen uit video’s. Dit doen we om het de klanten zo makkelijk mogelijk te maken en is goed voor de klantbeleving. Niemand leest graag een saaie gebruiksaanwijzing toch?

Ander voorbeeld: Wij maakten voor reisaccomodatie Vlotkamp in België een instructievideo die mensen te zien krijgen voor de dag van aankomst. Waardoor hun verblijf dus een stuk soepeler verloopt. Het is hier toch veel leuker om een video te zien, dan om een saaie mail te lezen. Hiermee zit je ook meteen in de sfeer van Vlotkamp. 

Anderen voorbeelden zijn: Welkomvideo’s, thankyou video’s en update video's.

Het is dus minstens net zo belangrijk om je huidige klanten tevreden te stellen na aankoop. Dit is iets wat ze misschien ook niet altijd verwachten, waardoor jij overdelivert. En overdeliveren zorgt ervoor dat mensen over jou gaan praten 👉 Gratis Marketing!

User generated content videomarketing tip tiktok en instagram reels

Video's op social media (Manier 5)

Yes, social media als afsluiter! Anno 2022 zijn de meeste social media platforms video georiënteerd. Dus ook daar kom je er niet onder uit. Hoewel wij tot op de dag van vandaag nog steeds een haat / liefde verhouding hebben met Tiktok. Kan dit voor veel bedrijven een prachtig kanaal zijn, omdat het (nu nog) relatief makkelijker is om hier organisch te groeien in vergelijking met Instagram. 

Een trend die ons daar opvalt is dat bedrijven gebruik maken van User Generated Content (UGC). Hierbij zetten bedrijven content creators in om video’s te maken over hun product. Zij maken eigenlijk een korte testimonial / review video over hun product. Super ruw en vaak gefilmd met telefoon. Merken zitten dit in via hun eigen account in en als je deze video dan in de feed ziet verschijnen komt het allereerst niet over als marketing of een promovideo van het merk zelf. Het wekt veel meer vertrouwen, waardoor mensen eerder geneigd zijn om de CTA aan te klikken. Super slim dus! En dit is natuurlijk ook iets wat je op Instagram zou kunnen doen. 

Sowieso zijn reels en tiktoks een goed idee. Ook als je online producten hebt of een dienst verkoopt.

Hier volgen een aantal TikTok / Instagram reels ideeën waar jij mee aan de slag kan: 

  • Deel snippets / korte quotes uit testimonials video’s (zie Manier 2)

  • Maak korte dagvlogs om de behind te scenes van jouw business te laten zien

  • Beantwoord vragen van jouw volgers 

  • Maak korte sfeervideo’s van jouw producten

  • Ga aan de slag met viral content / grappige video’s 

  • Deel relevante trends rondom jouw vakgebied

  • Maak gebruik van UGC

  • Trendjacking: speel in op een trend die nu aan de gang is

Deze content hoeft er niet super gelikt uit te zien. Het wordt juist gewaardeerd als de content persoonlijk overkomt en bijvoorbeeld met de telefoon gefilmd is. Het hoeven geen reclamevideo's te zijn. Wanneer een video te erg overkomt als een reclame op social media kan het mensen afschrikken, waardoor ze verder scrollen. Mensen worden online al overspoeld met banners en gesponsorde video’s van merken en zijn nu juist opzoek naar ECHTE content.

Gebruik altijd ondertiteling in je reels en tiktoks. Mensen kijken overal video’s. In de trein, in de wachtkamer bij de tandarts. En dan hebben ze hun geluid vaak uitstaan. 

✅ Maak je social media video’s niet te lang (max 30 sec.) 

✅ Kies voor trending muziek (hierdoor wordt je vaak hoger gerankt) 

✅ Voeg een CTA toe aan het einde

Nu ben jij aan de beurt! 👊

Dit waren 5 manieren waarmee jij kan starten met videomarketing. Ga nu niet direct aan de slag met alles, maar kies vooral wat bij de marketingstrategie van jouw bedrijf en bij jouw doelgroep past! Schrijf per manier wat ideeën op en ga daarop verder. Dan zul jij snel de kracht van video gaan ervaren 🎬🚀


Heb je hulp nodig bij het maken van jouw videostrategie? Neem dan contact met ons op via
team@lisamikey.nl.

Bedankt voor het lezen!

Liefs, Lisa & Mikey

videomarketingvideomarketing strategievideomarketing trendsvideomarketing voor bedrijvenvideomarketing voor beginnersvideomarketing voor Social mediaonline videomarketingwat is videomarketinghoe werkt videomarketingwaarom videomarketing?hoe maak ik een succesvolle videomarketing strategievideomarketing tipsvideomarketing trends 2023videomarketing strategie 2023hoger ranken met videomarketingSEO landingspagina's videomarketinguser generated content videomarketing strategietestimonial video's videomarketing strategiesupport video's videomarketing strategiebeste videomarketing strategievideomarketing Lisa & Mikeyvideografie
blog author image

Lisa & Mikey

Wij zijn 2 enthousiaste creatievelingen die lesgeven in Fotografie & Video! Dit doen we op YouTube, via online trainingen en onze 2-op-1 coaching trajecten. Ben jij een beginnende foto- / videograaf? Dan helpen wij jou graag verder om je eerste stappen te zetten in je professionele carrière!

Back to Blog

Stel je vraag hier!

Heb je een vraag?

Lisa & Mikey Creator Academy Logo

KVK: 70619700

team@lisamikey.nl

Treurenburgstraat 135, 5613EA

Algemene voorwaarden

Copyright 2024