Welkom op onze blog..

Veel leesplezier!

blog image

Goede portretten versterken je personal branding!

December 10, 20224 min read

"Zakelijke portretfotografie: hoe het je personal branding verterkt".

Zakelijke portretfotografie is een super belangrijk onderdeel van personal branding. Een professioneel ogend portret kan helpen om je persoonlijkheid en expertise te tonen aan je doelgroep, en het kan een positief effect hebben op hoe mensen je zien en hoe ze over je denken. Als fotograaf is het belangrijk om te begrijpen hoe zakelijke portretfotografie en personal branding samenkomen en hoe je kunt helpen om de persoonlijke merkidentiteit in het hoofd van je klanten te versterken.

In deze blog gaan we dieper in op dit onderwerp en geven we enkele tips voor het maken van professioneel ogende zakelijke portretfoto's, voor zowel bedrijven als ondernemers.

campganefotografie tom interieurbouw

Waarom is portretfotografie belangrijk voor personal branding?

Zakelijke portretfotografie is een belangrijk onderdeel van personal branding omdat het helpt om je persoonlijkheid en expertise te tonen aan je doelgroep. Een professioneel ogend portret kan bijvoorbeeld laten zien dat je zelfverzekerd en professioneel bent, terwijl je nog steeds een vriendelijke uitstraling hebt. In dit voorbeeld zie je een portret van Tom, eigenaar van Tom Interieurbouw, in de ruimte waar klanten worden ontvangen om te praten over hun maatwerk interieur.

zakelijk portret tom interieurbouw

zakelijke portretfotografie tom interieurbouw

In de huidige wereld, lees; digitale wereld,
is het belangrijker dan ooit om een sterke personal branding strategie te hebben en professioneel ogende zakelijk portretten kunnen hieraan bijdragen. Dit helpt om je te onderscheiden van andere professionals / bedrijven in je veld, en het kan zorgen voor meer vertrouwen en een positief imago bij je doelgroep. Bovendien kan een goed zakelijk portret ook helpen om je online zichtbaarheid te vergroten op bijvoorbeeld LinkedIn of Insta.

Veel mensen zoeken online naar informatie over professionals en bedrijven. Heb jij een professioneel ogend zakelijk portret als profielfoto? Dan val je op tussen de rest en zullen mensen sneller je website bezoeken.

zakelijk portret tom interieurbouw

Hoe maak je professioneel ogende zakelijke portretfoto's?

Als fotograaf is het natuurlijk belangrijk om te begrijpen hoe je goede professioneel ogende zakelijke portretfoto's kunt maken. Hier zijn enkele tips om je op weg te helpen:

  • Maak gebruik van een professionele camera en lens om de beste beeldkwaliteit te kunnen garanderen aan jouw klanten. Wij fotograferen met de Sony A7IV i.c.m. de Tamron 35-150mm F2.0 / F2.8! Hiermee krijgen we die mooie onscherpe achtergrond!

  • Zorg voor een goede belichting, zodat het gezicht van je onderwerp goed zichtbaar is en er geen harde schaduwen zijn. Een beetje contrast is mooi, maar niet te veel =)

  • Kies een achtergrond die aansluit bij de persoonlijke merkidentiteit van je klant zodat het portret goed past bij hun online beeldmerk. Daarom fotograferen wij op locatie!

  • Maak gebruik van verschillende camerahoeken en compositie-technieken om interessante en professionele foto's te maken: De Regel van Derden & Leading Lines.

  • Bespreek vooraf met je klant wat hun doelen zijn met het zakelijk portret zodat je kunt inspelen op hun wensen en verwachtingen. Welk doel willen ze bereiken met de foto's?

  • Ten slotte is het belangrijk om tijdens het fotoshoot te werken aan het creëren van een ontspannen sfeer, zodat je onderwerp zich op zijn gemak voelt en natuurlijk overkomt op de foto's. Probeer bijvoorbeeld een gesprek te voeren met je onderwerp om ze te laten ontspannen, en geef aanwijzingen over hoe ze hun lichaamshouding kunnen aanpassen om natuurlijker over te komen op de foto's. Dit gaat echt super veel doen!

Kijk mee tijdens de portret shoot van Tom!

Door deze tips uit deze blog te volgen, kan je professioneel ogende zakelijke portretfoto's maken die bijdragen aan de personal branding van je klanten en die hun persoonlijke merkidentiteit versterken. Zo kun je als fotograaf een waardevolle bijdrage leveren aan hun succes en online zichtbaarheid. En daar gaan ze jou eeuwig dankbaar voor zijn! Tom was ook echt super blij met de foto's die gemaakt hebben op deze toffe portretgrafie fotoshoot.

Als jij nu ook op zoek bent naar professioneel ogende zakelijke portretfoto's om je personal branding te versterken, neem dan eens contact op met ons om een fotoshoot te boeken. Wij zullen samen met jou aan de slag gaat met het creëren van professioneel ogende foto's die aansluiten bij je persoonlijke merkidentiteit en die je helpen om je doelgroep te bereiken en te overtuigen. Doe een aanvraag en laat je persoonlijke merk stralen net zoals Tom!

zakelijk portret tom interieurbouw
portret fotografiepersoonlijke merkidentiteitpersonal branding fotografiepersonal branding fotoshootzakelijke portretfotografiezakelijke portrettenzakelijke foto'sportretfoto'sportretfotografie voor beginnerszakelijke portretfotografie voor beginnersportretfotografie tips
blog author image

Lisa & Mikey

Wij zijn 2 enthousiaste creatievelingen die lesgeven in Fotografie & Video! Dit doen we op YouTube, via online trainingen en onze 2-op-1 coaching trajecten. Ben jij een beginnende foto- / videograaf? Dan helpen wij jou graag verder om je eerste stappen te zetten in je professionele carrière!

Back to Blog

Stel je vraag hier!

Heb je een vraag?

Lisa & Mikey Creator Academy Logo

KVK: 70619700

team@lisamikey.nl

Treurenburgstraat 135, 5613EA

Algemene voorwaarden

Copyright 2024